29 april

Internationella dansdagen: Satoshi Kudo

Internationella dansdagen: Satoshi Kudo

Den 29 april firar vi Internationella dansdagen i Tierp med en familjeföreställning och en premiär för dansföreställning Unreliable Narrator av Satoshi Kudo.

Fredagen den 28 april ordnar Region Uppsala i samarbete med Tierps kommun workshop för professionella dansare. Lördagen den 29 april kommer danselever från kulturskolan i Tierp att delta i workshop med Satoshi Kudo.

Familjelördag: Mikro Makro 

Lördag 29 april kl 13.00

Plats: Humlesalen

Gratis entré, men boka plats.

För barn från ca 4 år. Mer information.

 

Unreliable Narrator

Lördag 29 april kl 

Plats: Tierp (Mer information om lokal tillkommer)

Gratis entré, men boka plats.

Unreliable Narrator är en dansmonologföreställning, där små igenkännbara känslorörelser utvecklas gradvis och blir mer och mer abstrakta. Dansaren tappar till slut sin känsla av balans och skapar ett fysiskt uttryck genom reflexmässiga rörelser.

Vad skulle hända om kroppen har sina egna känslor? Vad skulle hända om kroppen kunde förutse kommande händelse och uttrycka egna reaktioner mer än hjärna kan?

Berättelsens karaktärer väljer inte händelserna de utsätts för och de utlämnas till att hitta sina egna vägar ur ensamheten och oron. Genom att svepas med i en rad olika situationer – exempelvis moderna pandemier, post-pandemier och situationen i Ukraina – får publiken uppleva att den enskilda människans kamp och beslut helt och hållet avgörs av henne själv.

Satoshi Kudo 2 foto Björn Abelin

Satoshi Kudo

Koreograf och dansare från Japan, bosatt i Sverige. Han har jobbat bland annat för Kungliga Ballet och har samarbetat med Johan Inger, Alexander Ekman och Mats Ek. Kudo har forskat kroppsspråk i många år. I sitt arbete betonar han vikten av harmoniskt koexistens med kroppen istället för att styra den.

 

I samarbete med

  • logo-regionuppsala-1