4 oktober 2023

Hälsovikt hos barn

Vill du veta mer? Om hälsovikt hos barn

Onsdag 4 oktober kl 18.00- 19.00

Plats: Foajén

Gratis entré. Boka plats.

Övervikt hos barn blir allt vanligare. Vad kan man göra som förälder för att hjälpa sitt barn till en mer hälsosam vikt? Det är enklare att börja tidigt med små förändringar än att göra insatser i tonåren, menar Paulina Nowicka, professor i kostvetenskap. Föräldrarna behöver ha ”svart bälte” i tålamod och involvera hela familjen – även mormor, förskolan och grannen.

Paulina Nowicka har forskat om barn och övervikt i 20 års tid, och kom nyligen ut med boken ”Hälsovikt för ditt barn” som riktar sig till föräldrar. Under föreläsningen ger hon sina råd hur man som förälder kan hjälpa barn till´en mer hälsosam vikt.

Kulturhuset Möbeln i samarbete med Folkuniversitet bjuder in till en serie Vill du veta mer? Varje termin erbjuder vi några föreläsningar med intressanta forskare som berättar om aktuella ämne. 

9789178872411

Paulina Nowicka – dietist, familjeterapeut, docent i pediatrisk vetenskap och professor i kostvetenskap vid Uppsala universitet och en ledande expert inom sitt fält. I den här boken delar hon med sig av sina samlade kunskaper och erfarenheter från över 20 år inom området.

 

 

 

I samarbete med 

  • Folkuniversitetet