Mer i huset

I Kulturhuset Möbeln ryms flera verksamheter. Här finns Kultur och fritid med kulturskolan, fritidsgård och bibliotek samt Lärcentrum. Hit kommer du även om  du vill besöka lönecentrum eller verksamhet för förskola och utbildning i Tierps kommun.

Vissa verksamheter vill gärna att du förbokar ditt besök, ring 0293-21 80 00 (kommunväxeln)

Kulturskolan

På Kulturskolan i Tierp får du möjlighet att använda och utveckla din kreativitet och dina konstnärliga talanger. Du kan få dina lektioner enskilt, i grupp eller i ensemble. Undervisning erbjuds dagtid på din skola, i vissa fall kan undervisningen även erbjudas på en närliggande skola, eller på eftermiddagen på Kulturskolan.

Fritidsgården

På fritidsgården i Kulturhuset Möbeln får alla ungdomar från 13 år (åk 7 och äldre) möjlighet att delta i olika aktiviteter som spela spel, film, pyssel, surfa på dator, pingis, biljard, baka m.m. samt köpa fika i caféet för en billig peng.

Lärcentrum

Du som läser på på högskola, universitet eller yrkeshögskola kan använda Lärcentrum i Kulturhuset Möbeln för att studera. Du kan följa föreläsningar via webbkamera. Du får också kontakt med andra som studerar. Lärcentrum är öppet både för dig som läser på distans och för dig som läser på campus men bor i kommunen.

Kultur och fritid

Kultur och fritid består av Fritid, bad och friluftsliv, Kultur, konst och bibliotek, Fritidsgård, samt Kulturskola och lärcentrum. Vill du kontakta Kultur och fritid är du välkommen att komma till Kulturhuset Möbeln.

I Kulturhuset Möbeln finns också några andra verksamheter som t ex Utbildning, Lönecentrum och Bemanningsenhet.