18 juni 2021

Vernissage Boreal exkursion Hållnäs

Vernissage: Boreal exkursion Hållnäs

Fredag 18 juni kl 17

Välkommen på vernissage för Karin Willéns utställning Boreal exkursion Hållnäs på Kulturhuset Möbeln!
Utställningen öppnade redan 1 juni men eftersom det nu är möjligt att träffas på plats bjuder vi in till vernissage med konstnärssamtal fredagen den 18 juni kl. 17.00.
Samling sker utomhus, utanför Kulturhuset Möbelns entré. Alla kommer att få besöka konsthallen, men max. 6 personer får vistas i lokalen samtidigt. Konstnärssamtalet med Karin Willén sker inomhus med ordnade sittplatser. Vi bjuder på enklare tilltugg.

På grund av rådande omständigheter kring spridningen av COVID-19 tillåts ett begränsat antal personer samtidigt i konsthallen och vi har begränsat antal platser till vernissagen. Det är därför viktigt att du bokar din plats till evenemanget här nedan.

Läs mer om utställningen Boreal exkursion Hållnäs här.

Om konstnären
Karin Willén (f. 1962 Tierp) är utbildad vid bl.a. Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon har varit anlitad för både utställningar, evenemang och forskningsprojekt av bl.a. Konstfrämjandet Uppland, Statens konstråd, Marabouparken och Linköpings länsmuseum. 2006 fick hon Stockholms arkitekters pris och hon har även varit ordförande i Konstnärernas Riksorganisation. Som konstnär arbetar Karin med teman som miljö, kärnkraft och politik och har bedrivit undersökande projekt. Tillsammans med konstnären Carl Johan Erikson har hon publicerat två konstböcker om området kring Forsmark. Sommaren 2021 är Karin aktuell dels med utställningen i Kulturhuset Möbeln dels med utställningen Det gränslösa vildsvinet i ETC solpark Katrineholm.

Karin Willén är mottagare av Tierps kommuns arbetsstipendium 2020.

På grund av rådande omständigheter kring spridningen av COVID-19 har Kulturhuset Möbeln i Tierp ändrade öppettider och tillåter begränsat antal personer samtidigt i Konsthallen. Konsthallen är öppet måndag till fredag kl 12-16 men kan öppnas på begäran.
Skicka en förfrågan till kultur-fritid@tierp.se med namn och tidpunkt du vill besöka utställningen så svarar vi så snart vi kan.
Samlad information om coronaviruset finns på www.tierp.se/corona