28 augusti–6 november 2021

Sara Granér

Av ord är du kommen

Samtal från vernissagen

Hör Sara Granér berätta om utställningen Av ord är du kommen.

Sara Granér

Av ord är du kommen

28 augusti–6 november 2021

I måleri, skisser och akvareller blandas förvirring, pappahumor och olja på duk. Oändligt slapp satir och förvrängda ordvitsar rör sig ryckigt mellan trams och depression, vemod och vansinne.
I Sara Granérs utställning Av ord är du kommen blandas det lilla och stora perspektivet i små och stora bilder. Skissen spelar en central roll och får här spela kosmos för vår existens såväl som rummets rymd.

Om konstnären
Sara Granér (f. 1980) är satiriker, konstnär och poet känd för sina ofta groteska djurgestalter med samhällskritiska budskap. Hon debuterade 2008 med Det är bara lite AIDS och har sedan dess gett ut böckerna Med vänlig hälsning (2010), All I Want for Christmas is planekonomi (2012) och Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera (2015). Hennes senaste publikation är Allas lika mellangärde från 2020. Sara Granér har bland annat mottagit EWK-priset och Adamsonstatyetten från Sveriges Serieakademi. Hon har medverkat i konstutställningar i Rom och Tokyo och haft separatutställningar på bland annat Kulturhuset i Stockholm och Dunkers Kulturhus.