10 juni 2021

Samtal om skogen

Dags för en ny vision om den svenska skogen!

Torsdag 10 juni kl 18

I samband med Karin Willéns utställning Boreal exkursion Hållnäs i Konsthallen Kulturhuset Möbeln ges en föreläsning och ett samtal om samhällsvetenskaplig miljöforskning med fokus på skogen, skogsindustrin och förhållandet mellan människa och natur. Erik Westholm reflekterar utifrån egna erfarenheter som skogsägare, forskare och debattör om den svenska skogens framtid tillsammans med konstnären Karin Willén.

Erik Westholm är professor emeritus vid institutionen för Stad och Land, SLU och vid Högskolan Dalarna. Under våren 2019 kom han ut med en bok tillsammans med ekonomhistorikern Jenny Andersson vid Science Po i Frankrike. Titeln är Slaget om framtiden – i gränslandet mellan forskning och politik.

Karin Willén (f. 1962 Tierp) är utbildad vid bl.a. Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon har varit anlitad för både utställningar, evenemang och forskningsprojekt av bl.a. Konstfrämjandet Uppland, Statens konstråd, Marabouparken och Linköpings länsmuseum. 2006 fick hon Stockholms arkitekters pris och hon har även varit ordförande i Konstnärernas Riksorganisation. Som konstnär arbetar Karin med teman som miljö, kärnkraft och politik och har bedrivit undersökande projekt. Tillsammans med konstnären Carl Johan Erikson har hon publicerat två konstböcker om området kring Forsmark. Sommaren 2021 är Karin aktuell dels med utställningen i Kulturhuset Möbeln dels med utställningen Det gränslösa vildsvinet i ETC solpark Katrineholm.

 

Samtalet sker live via Zoom-webinar och publiceras i efterhand på hemsidan.

Kulturhuset Möbeln online

Varje torsdag kl 18 bjuder vi in till kulturupplevelsen genom Kulturhuset Möbeln online. Vi bjuder till online webinar, livesändningar via vår Facebook sida @kulturhusetmobeln, samt inspelningar som är tillgängliga på den här sidan.

 

I samarbete med

  • Folkuniversitetet