11 juni 2022

Plantbytardag: Bella Linde- Odla utan spade

Plantbytardag: Bella Linde - Odla utan spade

Lördag 11 juni kl 10-14

Plats: Kulturhuset Möbeln

Välkommen till en plantbytardag och marknad med lokalproducerad mat, aktiviteter för barn och en speciell gäst – Bella Linde som ska berätta om No dig-metoden i trädgården. Ingen föranmälan krävs.

Program:

Kl 10-12 Plantbyte utanför Kulturhuset Möbeln

Kl 10-13 Marknad utanför Kulturhuset Möbeln

Kl 10.30-11.30 Familjelördag med pyssel för hela familjen (Foajén)

Kl 12.30 Visning i Konsthallen: Konstnären Katarina Eismann är på plats och berättar om utställningen Drömsamlarna i Kulturhuset Möbelns konsthall

Kl 13 Bella Linde: Odla utan spade eller No Dig på svenska (Humlesalen)

Odla utan spade eller No Dig på svenska

Hälsosam jord, lättskötta och intensiva odlingar och ett gott miljösamvete – allt utan ett endaste spadtag!

Den ogrävda odlingen vinner allt fler anhängare och är på god väg att revolutionera trädgårdsvärlden. Utifrån boken Odla utan spade – lättskött och klimatsmart köksträdgård berättar Bella Linde om allt från anläggning av no-dig-bäddar och hur olika täckmaterial fungerar till hur livet under markytan beter sig när det får jobba i fred. Att odla utan spade sparar inte bara ryggen och miljön, metoden är också vägen till stora, friska skördar!

Bella Linde är frilansjournalist och författare med specialintresse för odling och självhushållning – och därmed en hållbar livsstil.

Bella har bland annat gett ut böckerna Rätt ur jorden – handbok i självhushållning, Odla utan spade – lättskött och klimatsmart köksträdgård, Mästarnas trädgårdsrum och Mästarnas köksträdgårdar.

Bella pendlar mellan familjens lägenhet i Stockholm och en liten gård utanför Malmköping i Sörmland. I sta´n odlar hon på en pytteliten jordplätt utanför bostadshuset, i Sörmland har hon byggt upp en köksträdgård med no dig-bäddar.

 

 

I samarbete med

  • tierp tradgårdsforening