25 februari – 29 april 2023

Mourad Kouri

Mourad Kouri

25 februari – 29 april 2023

Konstnären Mourad Kouri tilldelades 2022 Tierps kommuns arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet för ett undersökande arbete om integration och tillhörighet. Nu presenteras det i en konstutställning i Kulturhuset Möbelns konsthall.

Om projektet
Mourad vill återbesöka platser i Tierp där han vistades som barn, möta människor och förmedla ett narrativ genom fotografi, video och text. En berättelse om integration, barndom, öppenhet, förlust, sorg och om minnets roll i den konstnärliga processen. Med projektet vill Mourad Kouri skapa reflektioner över frågor om tillhörighet, konstnärlig frihet och samhörighet. 

Läs mer om Tierps kommuns arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet

Läs mer om Konsthallen

 

Ett foto av Mourad Kouri.

Om konstnären

Mourad Kouri (f. 1987) har en masterexamen från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2018 samt en BA i konst från Concordia University, Montreal, liksom en BA i filosofi från Södertörns Högskola. Mourad Kouri har ställt ut nationellt och internationellt bl.a. på Andréhn-Schiptjenko och Nuda i Stockholm, Uppsala konstmuseum, Asilo Sant’Elia i Como och Art Dubai. 2018 var han inbjuden till Artists Research Laboratory vid Fondazione Antonio Ratti i Como, Italien, och han har genomfört performance för bl.a. Statens konstråd och gjort en konstnärlig gestaltning för Uppsala kommuns stadshus. Kouris arbeten har publicerats i flera tidskrifter och han har tilldelats stipendier från Konstnärsnämnden (IASPIS), Uppsala kommun, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse med flera. 2022 tilldelades han Tierps kommuns arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet.