4 maj 2024

I själva verket

Dansföreställning: I själva verket

Lördag 4 maj kl 15.00-16.00

Plats: Humlesalen

Gratis, men boka plats

Finns det ett rätt sätt att förstå dans? Prisbelönta koreografen och dansaren Björn Säfsten kommer till Kulturhuset Möbeln med dansföreställningen I själva verket.

I själva verket är en populärvetenskaplig, självbiografisk och godtyckligt allvetande föreställning om något alla gör men ingen vet vad det är: dans! Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de tolkas och finns det ett rätt sätt att förstå dans? Det är några av de frågor som prisbelönade koreografen och dansaren Björn Säfsten har fått under sina möten med publik och workshopdeltagare genom åren. För att svara på dessa och andra funderingar skapade Säfsten och Arnquist föreställningen I själva verket.

I själva verket är en engagerande mix av en spännande dansföreställning och en entusiasmerande föreläsning där Säfsten, utifrån sitt konstnärskap och sin långa erfarenhet, tar itu med dansbegreppet på ett inspirerande och inkluderande vis. I arbetet med föreställningen har Säfsten även arbetat nära ett flertal andra danskonstnärer för att väva in deras perspektiv.

– Det är en unik föreläsningsföreställning som bygger på frågor och ämnen som kommit från publiken. Det blir roligt, lärorikt och öppet – ett ypperligt tillfälle för den etablerade och nya danspubliken att mötas, säger Björn

Björn Säfsten är koreograf baserad i Stockholm. I sin praktik är han intresserad av att undersöka symbol-och representationstransformation med gest, röst och allt större grad även text och sång som medier. Utifrån sitt intresse skapar han praktiker som under längre undersökningar genererar material och scores, ofta med fokus på misslyckande och humor, samt ett utmejslande av rörelsens detaljer.

I samarbete med

  • logo-regionuppsala-1