16 november 2024 - 25 januari 2025

I mig bor känslan

Sofie Stenberg, Sara Nordgren, Ida Ahlgren, Kajsa Sjölén

Sofie Stenberg, Sara Nordgren, Ida Ahlgren, Kajsa Sjölén

I mig bor känslan

16 november 2024 – 25 januari 2025

Vernissage: 16 november kl 12.00

Läs mer om workshop för hela familjen med Sofie Stenberg. 

I mig bor känslan är en vandrande konstutställning som vill väcka nyfikenhet om konsten och undersöker sinnen och känslor.

En utställning för barn och alla som varit barn. Verken är utformade så att barnen själva kan upptäcka och utforska dem. De är av olika material och har små ljud, sensoriska delar och taktila inslag som ger besökaren möjlighet att relatera till sina sinnesintryck.

Utställningen är ett interaktivt rum för barn i åldrarna 0 – 10 år och deras vuxna där man kan utforska konsten genom att röra den, känna den, spegla sig i den eller krypa över den.  Konstutställningen består av verk och experiment som skapats av Sofie Stenberg, Sara Nordgren, Ida Ahlgren och Kajsa Sjölén. I utställningen finns det också möjlighet för besökare att jobba vidare med det växande, gemensamma verket ”Allas känslor”.

Om konstnärer

Sofie Stenberg är född 1977 och uppvuxen i Alunda, utbildad vid Konstfack. Hon är verksam som konstnär och inredningsarkitekt. Hennes arbeten består av storskaligt måleri, teckning, deltagarbaserade processkonstverk och rumsliga installationer. I sina arbeten återkommer hon ofta till landskapet, barnet och tiden. Sofie arbetar gärna platsspecifikt för att ge liv till sina arbeten i dialog med omgivningen då nya betydelser för både verket och rummet uppstår. Hon kombinerar digitala och traditionella tekniker och intresset att låta materialet vara vägvisare leder arbetet framåt.

Sara Nordgren är född 1977 i Kalix och utbildad på HV-skola. Hon är textilkonstnär med bas i Mariefred och även pedagogiskt verksam. Hennes arbeten består bland annat av rumsliga och taktila installationer där olika väv och sticktekniker formar verken. Sara har en stark känsla för materialets möjligheter. Verken präglas av poesi och omsorg i både uttryck, materialitet och innehåll. Det textila, traditionella hantverket och naturens färger är ofta utgångspunkt i arbetet.

Ida Ahlgren är född 1987 i Stenungsund och utbildad vid Konstfack. Hon är inredningsarkitekt och illustratör. Ida är specialiserad på lek och lärandemiljöer, alltid med människan i fokus. I sina arbeten blandar hon gärna material som ull, papper, trä och blyerts. Hennes illustrationer är fyllda av liv, berättelser och djur med en stor detaljrikedom och en tydlig form.

Gästkonstnär i Tierp:

Kajsa Sjölén är född 1979 i Uppsala och utbildad på Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Hon är konstnär och arbetar även som pedagog och verksamhetsutvecklare på Hemgården Fyrisgården. Med grund i teckning, måleri och poesi är Kajsa upptagen av uppfinnelse, handgripliga konstruktioner, barns upptäckande och nyfikenhet. Hon gör skulpturer som låter och rör sig, samt deltagarbaserad konst där hon intresserar sig för händernas upplevelser.

Läs mer om Konsthallen