8 oktober 2021

Sörjen som blev-INSTÄLLD!

Sörjen som blev

INSTÄLLD! Fredag 8 ktober kl 19
Vi har sett bilderna. Barnen från Finland, med namnskyltar runt halsen. De som kom till Sverige under kriget. Men vilka var de? Vad kände de? Och hur påverkade deras upplevelser kommande generationer?

Anna Takanens pappa var ett av dessa finska krigsbarn, och i Sörjen som blev tar hon med oss på en omskakande resa i historien. I en intim och personlig föreställning nystar hon ömsint, långsamt och smärtsamt upp pappans familjehistoria, och det komplicerade i att vara ett krigsbarns barn.
Är det så att krig aldrig lämnar en i fred?

Föreställningen är sprungen ur Anna Takanens succébok ”Sörjen som blev” från 2019. En familjesaga över tre generationer.
Detta är en föreställning för alla som uppskattar en riktigt berörande berättelse, och även för alla som är intresserade av historia – detta är en del av vår gemensamma historia. Temat är angeläget för många, det finns dessutom idag nära 700 000 ättlingar till de finska krigsbarnen i Sverige.

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen” säger Anna Takanen

Denna föreställning berör, väcker tankar, känslor och intresse. Därför är vi glada att erbjuda ett samtal mellan Anna och publiken efter paus.