5 december 2023

Julkonsert: Romeo & Julia Kören

Julkonsert: Romeo & Julia Kören

Tisdag 5  december kl 19

Plats: Humlesalen

I sina Julkonserter blåser Romeo & Julia Kören liv i den traditionella julmusiken med sina sceniska tolkningar. Tomtarna, Lucia och de tre vise männen får plats på scen men gör inte alltid som man tänkt sig.

Konserten ljuder av toner från medeltiden och renässansen och även julsånger från modern tid. Sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är vår största högtid. Romeo & Julia Kören  sveper in publiken i ett mjukt täcke av musik, kärlek, skratt och värme. Garanterad julstämning utlovas!

Julkonsert med Romeo & Julia Kören har spelats för utsålda hus på Dramaten sedan 2005.

Speltid 1 tim 15 min, ingen paus

”Kören ger oss både välkända julmelodier och sådant som bryter sig in från oväntat håll. Kostymerna, med allt från tomtar till pilgrimer, tillför mycket. Julen kan inte anklagas för att vara minimalistisk, men Romeo och Julia Kören hittar det eleganta i jultraditionen, utan att mista stämningen. Som att dricka glögg ur ett champagneglas.”
Gefle Dagblad

”Det är av de bästa julkonserter jag har sett, med en kvalitet så mycket högre än hos de många plastiga paket som turnerar i landets konserthus under december. Julstämningen infinner sig direkt.”
Arbetarbladet

https://www.romeo-julia.se/