22 mars 2022

Föfattarsamtal: Jonas Gren

Författarsamtal: Jonas Gren

Tisdag 22 mars kl 18

Plats: Stora ensemblen, Kulturhuset Möbeln

Jonas Gren pratar om lyriken, naturen och det mänskliga utifrån Tävlingsdräkten som är en sonettkrans om skidvallning och förgänglighet och andra böcker. Publiken får lyssna på hans dikter och berättelsen om vad en sonettkrans är, om utmaningen och friheten i att skriven bunden vers och behovet av språklig förnyelse och om humorns plats i poesin. Hur växer dikterna fram i samspelet mellan egna erfarenheter, språkets möjligheter och de stora frågorna om planeten, samhället och existensen?

Under kvällen får vi också ett smakprov ur hans kommande debutroman Kromosomparken. En del av Litteraturkarusellen. I samarbete med Region Uppsala

En del av Litteraturkarusellen

I samarbete med

  • social

Jonas Gren är född 1981, bosatt i Uppsala och författare till fem diktsamlingar, senast Tävlingsdräkten (Vendels förlag, 2021). Han skriver ofta med utgångspunkt i frågor om människans relation till naturen, och skiftar mellan olika stilar, temperament och former, pendlande mellan allvar och humor. Just nu skriver han på sin första roman, Kromosomparken, med planerad utgivning 2022 eller 2023.