13 oktober 2022

Ångestpodden: Förr eller senare känner du igen dig

Ångestpodden: Förr eller senare känner du igen dig

En föreläsning för ungdomar.

Torsdag 13 oktober kl 19

Plats: Fritidsgården, Kulturhuset Möbeln

Förr eller senare känner du igen dig handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan bland unga. Ida och Sofie leder dig genom egna erfarenheter ifrån tidig tonår och lägger stor vikt vid att allt lika gärna kunde ha handlat om dig. I humorns tecken berättar dom om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Föreläsningar har gjorts i drygt 4 år över hela Sverige och passar för både unga och vuxna. Dom har föreläst flitigt för både gymnasieelever, föräldrar och för personer som på olika sätt arbetar med och för ungdomar, tex kuratorer, poliser, fältgrupper, politiker.

unnamed-file-1

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg startade Ångestpodden 2014. Inom bara några månader blev den en av Sveriges mest lyssnade, något den fortsätter vara än i dag med sina över 150 000 unika lyssnare varje månad. 2017 nominerades Ångestpodden till det prestigefyllda ”Stora influencerpriset” i kategorin ”Årets röst”. Detta skvallrar om att ångest och psykisk ohälsa är något som berör många och som vi måste våga tala om. Det visar också att Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg har en förmåga att väcka intresse hos en bred publik.

Vid sidan av Ångestpodden driver Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg företaget “Inget filter”, som fungerar som paraply för deras olika verksamheter för att bryta tabun kring psykisk ohälsa. De möter ungdomar och unga vuxna på plats och informerar, stöttar och lotsar dem till hjälporganisationer och sjukvård där de kan få den hjälp de behöver.