Filmer

Kulturhuset Möbeln online

Bokcafé: Zombie

Hösten är skräcklitteraturens tid. Vi bjuder in författaren, bibliotekarien och seriekännaren Daniel Gustavsson för att prata om framför allt zombier. Vi diskuterar monstrens förutsättningar. Vad kommer de ifrån? Hur kan de se ut och varför tycker vi så mycket om att bli skrämda av dem?

Upptäck Tämnaråns kanotled

Följ med på en digital tur längs Tämnaråns kanotled! Den fem mil långa Tämarån, rinner från sjön Tämnaren och ut i havet vid Karlholm Under flera år har flera ideella föreningar, Tierps kommun och Upplandsstiftelsen arbetat med åtgärder för att göra ån tillgänglig för kanotister. Få veta mer om hur det är att paddla de olika etapperna och se bilder från olika platser längs ån.

Kulturvandring i Tierp: Handel och bebyggelse i centrala Tierp

Följ med på en guidad kulturvandring i Tierp med lokalhistorikern Karl-Erik Berglin från Tierps hembygdsgille.

Söderfors historia: Båtstadviken

Båtstadviken ligger vid Dalälven. För mer än 100 år sedan låg det en hel by med bruksarbetarbostäder här. Gunnar Thollander från Söderfors hembygdsförening berättar historia bakom platsen. Följ med på en digital guidetur.

Samarr Söderfors hembygdsförening

Litteratur

Bokcafé: sommarläsning

Har du inte hunnit skapa en boklista till sommarläsning? Daniel Gustavsson från Gävle bibliotek och Lukad De Veen från Biblioteket i Kulturhuset Möbeln tipsar!

Konst

Fredrik Strid: Black Box

Litteratur

Bokcafé: Noveller

Välkommen till bokcafé online! Lukas de Veen, bibliotekspedagog och Maria Lewis, bibliotekarie tipsar om sina favorit noveller.

Litteratur

Bokcafé online: Polen