24 november 2022

Författarsamtal: Joanna Rubin Dranger

Författarsamtal: Joanna Rubin Dranger

Torsdag 24 november kl 17.30

Plats: Biblioteket

Joanna Rubin Dranger är Sveriges första kvinnliga professor i illustration. Hon debuterade med serieromanen ”Fröken Livrädd och kärleken”. Nu är hon aktuell med en ny tecknad dokumentärroman: ”Ihågkom oss till liv”. Den handlar om detektivarbetet för att få veta vad som egentligen hände de släktingar som ”försvann” under andra världskriget. Ett utdrag ur boken visas som utställning i år på Forum för levande historia. 2017 lanserade hon tillsammans med Moa Matthis Bildersmakt.se, en kunskapsbank på nätet om stereotypa bilder. Hon är en ofta anlitad föreläsare i ämnen om bilders makt.

En del av Litteraturkarusellen.

9789100182830

Ihågkom oss till liv

Detektivarbetet för att få veta vad som egentligen hände de släktingar som ”försvann” under andra världskriget förflyttar berättaren och läsaren över tre kontinenter, men också genom tid och rum. Medan de mördade träder fram i ljuset, i all sin modernitet och självklara livsvilja, hotar mörkret att sluka den som kliver in i det.

Med sin unika förmåga att enkelt och slagkraftigt skildra vår existens berättar Joanna Rubin Dranger i ”Ihågkom oss till liv” om det allra svåraste på ett sätt som både drabbar och ger oss nya insikter. En tecknad dokumentärroman om smärtan över att bli främmandegjord och avskuren från sin historia.

 

I samarbete med

  • logo-regionuppsala-1